Earth Day

oj vilken dag. har jobbat hela dagen. idag fick det bli ilägg. har alltså stått hela dagen o lyft in klupedump ostar i pressar o tryckt dem i kläm. hehe. banka slå fick jag gjort med för att få på locken på dom små stackarna. bra o va där ibland så man får utlopp för sina aggresioner. men oj, idag hjälpte inte ens det. jösses, tror de måste börja med intrödesprv på mejjan, helt klart! varför vill man jobba om man inte kan? varför tar man säg ut bland folk om man inte har någon social kompetens? varför jobbar man när amn uppenbarligen inte är vuxen nog att plocka undan sina saker eller ens ta bort sitt bajs i toastolen...? JAAA. en helt o hållet mindre trevlig dag idag.

men, nytt försök imorgon. o då kan man ju hoppas att de lyssnat hehe;)

till en helt annan grej, MYCKET trevligare. jag sittter just nu o dircker min första smoothie från min nya manick. Javisst!! igår blev det en ny blender. löpte den med ett litet bidrag från födelsedagen:) mmm jätte gått med hallon o blåbär, har köpt på mig en massa frukt o bär nu så här ska det krängas vitaminer av alla dess slag!!

Hade för övrigt en toppen födelsedag. på morgonen kom ås med frukost, en "räkpinne"-macka o en prinsesstårte bit! Mmm mumma!! mådde inte helt fy skam efter en sådan frukost!! :) o sen blev det att sitta på bibblan så klar.t var ju liksom mitt uppe i tentaveckan som jag fick för mig att jag skulle fylla år med. men vi hade liksom lite tappat fokus redan på onsdagen så fick en lite "smygrolig" plugg-födelsedag;) o så rätt var det var när jag sitter där så ringer min älskade marie hela vägen ifrån amerikat!! mm då blev jag glad!! snabbade mig hem så vi fick pratat lite på skype med. underbar uppfinning o desto mer underbart att hör din röst snäckan! en helt perfekt presten;) 
 o sen på kvällen var det gasque med nollningen. Inget nämt o inget dömt med den..... :P

sen i fredags var det dags för teeeeeenta!! men kändes faktiskt bra. inte kommentera mer om den nu. det tar vi senare, men är helt klart nöjd o hoppas...

så nu i eftermiddags när jag kom hem var det dags att börja på nästa tenta. på lördag är det dags igen. tjohoooo:) två lyckoveckor på rak! jippie! o faktiskt M&M, lundkvist heter lennart o har liksom författat min föreläsares favvo bok. måte alltså ta mig igenom denna PLÅÅÅÅGA en gång till, minst. tänkte att det är ju lika bra o börja! varför inte ne lördagskväll då??!

nu ska jag ta mig til mor min äta mat, blir riktigt bortskämd denna helgen, fick middag hos henne igår med. ibland ska man ha tur:P glöm inte släcka lamporna!! såg föresten en cool grej innan när jag skulle kolla smoothie recept. arla är ju med o stödjer earth day o ska ju släcka ner ikväll. så de har liksom lagt mörker på sin sida på nätet med ett liiitet titthål. känns lite knas när man går in där, but I like!! :) check it out:  www.arla.se











min lilla "smoootlie" som chloe chlo hade sagt...

Love


Våffeldagen:)

sooligt o allt idag med:) härligt!

igår spenderades heeela dagen på bibblan igen. o på kvällen var det stabsmöte för nollningen.

idag blir en liknande dag.. tyvärr blir det alltså en himlans massa plugg idag igen :( tycker sånt borde vara förbjudet på födelsedagar! men jag hoppas ju i alla fall på att få ta en våffelfika paus. som tur var så fick jag våfflor i söndags hos mammsen:) blir lunch idag på stan med Ås:) kan nog tänkas bli lite ching chong mat. kanske skulle ta o fråga ut personalen o deras politiska system när jag ändå håller på..? :P haha alla termer, titlar, under och överhus bara snurrar runt i huvudet idag. skönt att jag åtminstonde känner att det sätter sig mer och mer för varje dag:)

ikväll blir det överlämningsgasgue på kåren. det är idag vi officiellt blir staben för FHV, titlarna ska överlämnas:P blir toppen kul! fast ska försöka hållas oss tillen lugn kväll- tvåorna har tenta imorgon o vi har ju på fredag. gäller att spara på energin!!

Ha en underbar dag! o glöm inte gratta mig;) hihi. första födelsedagen som jag får vakna själv.. hmm alltså inga paket på morgonen, skumt det där! fast hillevi o valter sa i alla fall grattis innan, o håller på som bäst i köket med att brygga kaffe. jojo, man får uppfostra de små mjukdjuren på rätt vis;)

Love


Att upptäcka en värld

tankarna går till min prinsessa ikväll..
saknar dig hjärtat!
så långt bortam men alltid nära i mitt hjärta.
minns ju en riktigt bra låt som är bra att ha när man borstar prinsesshår.
helst ska den ju vara inbyggd i borsten med. det alltså! inte helt illa!!
skulle föresten vara ganska härligt att få upptäcka en helt ny värld!

...
I can show you the world
Shining, shimmering, splendid
Tell me, princess, now when did
You last let your heart decide?

I can open your eyes
Take you wonder by wonder
Over, sideways and under
On a magic carpet ride

A whole new world
A new fantastic point of view
No one to tell us no
Or where to go
Or say we're only dreaming

A whole new world
A dazzling place I never knew
But when I'm way up here
It's crystal clear
That now I'm in a whole new world with you
Now I'm in a whole new world with you

Unbelievable sights
Indescribable feeling
Soaring, tumbling, freewheeling
Through an endless diamond sky

A whole new world
Don't you dare close your eyes
A hundred thousand things to see
Hold your breath - it gets better
I'm like a shooting star
I've come so far
I can't go back to where I used to be

A whole new world
Every turn a surprise
With new horizons to pursue
Every moment red-letter
I'll chase them anywhere
There's time to spare
Let me share this whole new world with you

A whole new world
That's where we'll be
A thrilling chase
A wondrous place
For you and me

A Whole New World- Jasmine i Aladdin filmen:)

slitas mellan två världar..

heeeel dag på bibblan idag! sju och en halv timma. känns så bra, känner mig helnöjd. plöjde igenom gamla tenotr, semenarium-frågor o andra småfrågor. hade ju absolut inte fått gått igenom allt det om jag hade suttit själv eller om jag suttit hemma. hade liksom haft så mycket annat o göra då.. hehe konstigt att det kan bli så.. men jajja. tack girls för idag<3

ikväll blir det planering av nollning. imon ska första utkastet av schemat vara inlämnat klockan tre. tur att jag o anja satt en sävng i fredags. är inte helt lätt att få ihop dessa tio dagar vill jag lova. känns inte som att vi har så mycket att gå efter heller i vårt lilla lilla program. men allt irdnar sig har jag hört;)

händer liksom inte så mycket annat just nu. har by the way varit härligt vårväder idag igen! himlen är fortfarande klar så kanske att det kan bli så att man vaknar av solens ljus imorgon, man kan ju alltid hoppas..

fick mejl innan av jenny. de är nu tillbaka på amerikansk mark o lillan längtar tillbaka till sverige. "varje gång det spelas en lugn låt fäller hon en tår o pratar om hur bra det är Sveirge o hur mycket hon saknar alla"... vad kan man säga?! lilla hjärtat, inte lätt att vara liten o slitas mellan två världar! inget som är lätt när man är stor heller kan jag lova! ;)

nu ska jag ta o läsa lite mer om det politiska systemet i japan. känns upplyftnade!

Love

stekt fläsk o löksås

har varit en bra, produktiv dag även idag. har nu lagt upp mitt mål med mitt pluggande efter desa två veckor. då ska ja lätt unna mig säsongsboxen av varuhuset! finally, haha..

idag har det mest varit englands, tysklands, och usa´s politik. har även ikväll varit på lyx-middag hos mamma. fick önska fläsk o löksås. låter kanske inte mycket för världen.. men eftersom jag inte har någon fläkt i min lägenhet skulle jag ju liksom gå runt o lukta fläsk typ en månad efter:P dessutom så blev jag också förhörd för tentan.. hihi, inte helt illa.. lär mig så sjukt mycket på det, så känns toppen! hoppas o tror att det blir en bra dag imorgon med. då blir det diskussion hela dagen på stadsbiblioteket med girlsen. :)

nu ska jag återgå till Beck. fuskade till mig en liten tv-break innan night night..

vad har ni haft för er idag?

Love

politiska filijoxer

idag är jag en riktigt duktigt skolflicka. har nu suttit i fem timmar o jämfört alla möjliga olika politiska filijoxer. proportionella eller majoritetsval.. blandsystem? demokrati, autoritärt eller totalitärt styrelseskick? representativ demokrati eller direktdemokrati? westministermodellen eller konsensusmodellen?...

jaaa så mycket intresantare tankar än så har jag inte. ska nu kasta mig in i en bok o jämföra de olika ländernas system, göra en sammanfattning om varje land och plugga järnet på det! hej o hå:)

Var i alla fall uppe på stan en snabb sväng innan o fick köpt mig en låda med vin inför kvällen som belöning. kvällen kan med andra ord bli lååång;) 

Love


fredag..

äntligen fredag! denna veckan har varit heeelt underbar! solen har varit framme hela veckan:) I love! (för det har ni ju inte märkt, haha)

idag var jag uppe tidigt, gick en morgon prommis o fick lite läst i en demokratibok o lite gjort på en övningstenta. inte helt illa! sen gick jag ut på pausprommis igen, det liksom fattades mjölk till kaffet, en mycket viktig detalj;) sen blev det en snabb kopp hemma o sedan kastade jag mig på cykeln för att möta upp eme o trampa mot skolan och dagens seminarium. tyvärr så vet jag inte om jag fick mer klarhet i huvudet efter det, men men..

fick upp ett flow väl hemma igen och efter att jag fixat lunch o tryckt i mig. sen kom anja så vi planerade inför nollningen. känns lite konstigt att göra så mycket redan nu, men känns bra ändå. denna veckan handlar det om schemaläggning under de tio dagarna- ett för regn o ett för sol! kom riktigt långt men har lite kvar så det tar vi på måndag när hela staben är samlad efter annas stockholmsbesök.. :)

känns lite dystert.. fredag idag o jag ska plugga. men men, har lite kvar från första föreläsningen, tänkte jag skulle bli klar med den idag enligt planen, så det är väl bara att jobba på. satsar dock på att vara klar till så ska det låta klockan åtta. mmm jo, lite pensions varning på den jag vet! men är man svensk så är man;) är dock lite besviken på mig själv att jag har missat köpa hem lite vitt vin, hur man nu kan missa det... men men, får väl dricka ett extra glas imrogon, är ju ändå lördag då:P

dax o ta tag i det sista! love
 Lägger in lite bilder från mina morgonprommisar denna veckan:)





P å  P r i n s  B e r t i l s  S t i g









har kommit på att vårblommorna inte är så roliga att fota.. hmm men jaja, en krokus fastnade iaf;)


politik o sol..

sol idag igen:) är bara heeelt underbart!
blev inget pyssel igår. men vad gör det? fick liksom leka med åsis i holm istället:) såvi gick en kvällsprommis o sen bara lekte vi hela kvällen och lekte också sova över. så i morse vid sju snåret blev jag släppt utanför försvarsmakten och fick mig en härlig morgonprommis hem i vårsolen, riktigt skönt!

sen blev det en sväng om med plugget och så var det dax för en prommis på berget. man får inte vara dum o det gäller o passa på. men jösses, hade på mig alldeles för mycket kläder. solen är riktigt varm:) och sen var det hem för fix o trix inför en lunch på stan med sofie o hennes jobba kompis. blev en firre med räkor till lunch idag, riktigt smarrigt!

nu i eftermiddag har det varit meningen att jag skulle ha plugget. men ack, får inget riktigt flyt. har ringt o telefonterrat stackars Caroline 180 gånger. finns det någon mästare på politiken i iran, kina, tanzania och kenya så kan ni väl höra av er?! jag håller på o gå bananas här.. o abselut, är du bra på något annat system går det också fint att höra av sig! behöver all hjälp jag kan få! ;)

får hoppa tillbaka till böckerna nu. måste tvinga mig igenom liiiite till.. lyckades få med mig finfina tulpaner hem från stan innan idag också:) nu fattas det bara lite pärlhyacinter och lite påskliljor i fönstret:))



Love

våren är här:)

idag är det vår! det liksom spritter i hela mig. så himmlans fint väder!! 

 igår fick jag vårshoppat kläder o idag har jag faktiskt lyxat o vårshoppat scrapping med. haha, fick ett infall efter föreläsningen idag o stack in på MiMas. hittade en massa fina grejor. har alltid så mycket inspiratinon där o bra med smått o plock:) nya grejen för idag fick bli fragments av Tim Holtz. är du e scrappare MÅÅSTE du bara kolla:) sök efter hans namn på youtube så finns det bra filmer med tips o ideér. ska tvinga mig själv att plugga lite nu, har liksom inte alls kommit igång med det i eftermiddag.  på det viset var det ju väääldigt dumt att jag hittat på en massa nytt man kan göra nu när jag har två tenta veckaor framför mig. får helt eneklt använda scrappet som en belöning efter att jag pluggat klart för dagen.

lika bra o sätta igång med en gång! får bli minst två frågor på seminariumet till på fredag, o sen lite scrapp på det:)

Love

en bra dag:)

en produktiv dag:) även om jag inte fick gjort så mycket efter vår lilla fika på stan med pluggandet så är jag mycket nöjd med dagen ändå! fikan blev inne idag, var alldeles för blåsigt ute:( menmen, var lika trevligt för det;)

efter fikan blev det dessvärre en sväng om innne på MQ. vad vill den butiken mig? förstår inte. inte ofta jag lyckas gå ut därifrån utan kasse. idag blev det ett par jeans o två tröjor. hade faktiskt sådan tur att jag hade min medlemsbouns att använda från förra året och en rabattcheck på 100 kronor vid köp av byxor. jag menar hallå?! varför inte utnyttja det:P haha...

mellan stan o stabsmötet var jag mest rastlös tycker jag. hehe, kom inte riktigt igång med något, förutom att jag kom på den brillijanta idén att tvätta mina lakan o torka ute i solskenet:) mmm luktar så himmlans gott!!
nu efter att jag kommit hem från stabsmötet fick jag idén att städa av här ordentligt med eftersom att jag nu bytat lakan o allt. så nu är här så fint som det kan bli! allt fix o färdigt:)

hann också med o göra en plan inför tenta plugget innan idag. känns bra. men det är mycket, vet inte riktigt vart jag ska börja och vad det är jag ska greppa om. menmen, det bästa är väl då att börja från början! så får det bli. ska vara duktig o sätta igång redan nu med första föreläsningen ikväll. inga slappa tag här inte!

sov gott! love

S:t patricks day

idag är det st. patricks day. kan inte annat än o tänka tillbaka på förra året då jag firade den med marie<3. helt galet, allt var grönt! all öl var färgad på uteställen o alla drack gröna drinkar. såg ganska sliskiga ut:P alla var även helt klädda i grönt. alla möjliga olika fula tröjor o hattar! kommer inte riktigt ihåg vad det var som hände om man inte hade något grönt... hmm?? jaja något var det i alla fall. kort sagt: dagen är grön;) och är väl ifrån början en Irländsk tradition.

måste ju också tillägga att det är idag sis o svågges förlovningsdag:) Grattis! ett helt år sedan ni var i Vegas..

har precis suttit o läst hela morgonen o nu vankas det fika på stan med Caroline. blir mysigt! eftersom det faktiskt är sol idag hoppas vi på en ute-fika på Espresso House. får väl se om vi lyckas!

ikväll blir det stabs möte för nollningen. undra vad vi kan tänkas få i uppdrag denna veckan. i söndags skrev vi ju brev till våra kommande nollor. ett brev som skickar ut till alla antagna på programmet i sommar. gick faktiskt riktigt smidigt o snabbt att skriva det. eme hade srämt upp mig o sagt att det tog lång tid förra året. haha, var kanske det som behövdes, en kick i arslet;)

dags o hänga tvätt sen är det fiika tajm! delar med mig lite bilder ifrån förra årets S:t patricksday.





          



Love

pysselkväll

stepen är avklarad, var riktigt roligt! känd att hela min kropp fylldes med ny energi o livslust! jag måste alltså röra på mig för o må prima! känns ju faktiskt ganska skönt, o skönt o ha kommit fram till det:)

Efter stepen blev det en lek o pyssel kväll med storan o mutti i Holm. riktigt tevligt. fast okej, jag ska erkänna, var inte så aktiv idag.. inte riktigt några kreativa tankar trots stepen. men känner liksom ingen press, har inget speciellt kort som ska göras eller så nu å lääänge. så nej, det kommer väl förhoppningsvis när det komma skall! (får vi hoppas...)

träffade även min sofie på gymet. blir så glad av dig snäckan! är gad att jag har dig:)

nu är det snart dags för natten i mina ögon känner jag. men tänkte lyckas läsa ett par sidor först. - ta vara på varje litet tilfälle;) men ganska skönt o läsa lite nu så vet man att man är mitt uppe i något som är lätt att ta tag i när klockan ringer imon. är dessutom ledig imorgon. men nej, ingen läsplan eller studieplan upplagd alls! det som blir gjort- det blir gjort o det andra tänker vi inte alls på! enda kravet för morgondagen är ett stabsmöte inför nollningen klockan sex på kvällen- det ska jag nog klara av! sen så klart hade det varit bra om jag får lite energi över till att städa av en snabbis också- men inte hela världen om det inte blir gjort...

Love




olika moves mitt i natten..

nämner bara snabbt att det är väääldigt grått ute. blev inget blått alls idag. men men, life goes on!

så var det där med ny vecka. har inte satt upp några mål denna veckan, eller okej, jag har försökt att inte! men tror att jag har lyckats ganska bra. helt realistiska mål hitintills:D o har änsålänge överträffat mig själv. hihi inte helt illa va?

kom hem ifrån skolan för en stund sedan o har hunnit käka lite lunch o läst en omgång i min bok. hann dessutom med  o läsa ett par sidor i morse innan skolan. alltså- riktigt nöjd redan idag:) i eftermiddag/kväll blir det step-pass på gymmet med eme. blir kul! har liksom varit lite slapp med träningen nu typ alldeles för länge.. hehe. men med en god vilja ska jag nu lyckas bättre än förra veckan. (pssst kan säg att bara jag rör liiite på mig ikväll har jag öveträffat förra veckan:P) som sagt enkla snabba mål så man INTE blir besviken på sig själv ifrån början!

hade förläsning om Kinas o Japans politiska system idag. Kina fattade jag typ nada, noll av. dom verkar inte ha så mycket till politiskt system. undrar o klurar nu på om det kan räcka att jag skriver det på tentan- att dom inte verkar ha så mycket till system.. hihi, hoppas kan man ju alltid;) o sen japan verkar väl ganska överskådligt tycker jag. är ju oftast lätt när någon står o pratar om det men  sen ärju problemet att komma ihåg det hela o lyckas hålla i sär alla de olika systemen o valgrejs o kammrar o så. jaja den 27 blir det upp till bevis!

börjar föresten bli lite rädd för mig själv när jag sover.. inatt vet jag att jag har sått o tittat ut genom fönstret. men har inte en aning om vad jag har tittat efter eller om jag ens öppnat persiennnen. hmmm.. och häromveckan hade jag gått upp och flyttat på kuddarna i soffan. vad kommer hända här näst?

snart dags o kränga lite mellis, idag blir det fruktsallad på äpple, banan, apelsin, kiwi och russin. mumma!

love

tack m&m:)

så långt bort men ändå sån nära! tack för att ni finns M&M.
ni ställer alltid upp:)



glad att jag har er! <3

söndag..


Blev ingen sol o blå himmel idag. men va sjutton! får väl vara glad att jag alls fick se den;) men fasktiskt så känns det mer vårigt i luften! alltid något positivt. även om jag nu tror att det kommer lbi snö minst en omgång till...

Jobbet gick fasktiskt ganska bra idag. gick dock långsammare än vad jag trodde. jag gissar att det inte fanns tillräkligt mycket skvaller o disskutera;) jobbade ju faktiskt förra helgen o fick mig en uppdatering på byfolket. hihi.. det gäller o passa på.

snart är det dags för stabsmöte för nollningen här på hallandsgatan. hej o hå vad här ska skrivas o planeras;) dags o skriva brev till våra nollor o göra regler för lekar. passar på att bjuda flickorna på mat samtidigt. lika bra o slå två flugor i en smäll, alla ska vi ju äta;)

sen ikväll hoppas jag att jag lyckas hålla mig vaken under hela Beckfilmen.. förra veckan somnade jag visst efter nyheterna. ooops.. fast det var faktiskt väldigt skönt det med;) men har inte sett dessa sista nu så hade varit kul om jag kan lyckas:) kanske dessutom kan klicka en litta stund med M på skype, let's hope:)


min sann o dar så finns det liiite blå himmel kvar. så kanske kanske att det kan bli fint imon! hoppet är ju det sista som sviker har jag hört....

sitter nu o funderar på hur det kan komma sig att man varje söndag sitter o tänker att ååh, nästa vecka- då ska jag vara SÅÅ duktig!? när ska man lära känna sig själv? haha:P


SOL!

jag är så lycklig, jag är så lycklig!! :) idag är det soool! lite moln kvar på himlen nu. men nu ska jag jobba fyra timmar. o sen liksom när jag kommer ut så är min plan att de ska vara borta- en blå himel. Mmm längtar!
dessutom lyckades jag vakna helt urvilad idag, trots att jag la mig sent. vaknade vid sju, pigg o glad. tror alltså inte att jag ska sova så många timmar. I like;) så Marie mitt hjärta, gjorde verkligen ingenting att du smsade!

dags o hämta bilen hos mamsen o ge sig ut mot fabriken! men vad gör väl det?! det är ju SOOOOL! tjohoo!

love

finner inga ord!

Idag på morgonen (lördag) vaknade jag av bästa grejen på väääldigt länge, ett sms av världens bästa Marie:) saknar dig gumman! hoppas du och emelie hade det kul;)

trodde jag skulle få mer gjort idag. men kan ändå inte påstå att jag är besviken.. vakande ju som sagt på bästa sätt;) o fick läst redan då. det gjorde absolut ingenting att det var vid halv sju, sju på morgonen, det var bara skönt. fick läst i min "svensk politik" bok o sen slocknade jag en stund till. käkade en go' frukost med mitt favvis majsbröd, förstår inte hur det kan va så gott!! o sen fick jag läst lite till. 

sen blev det dags för en av mina favvo grenar- paketinslagning! I like alot:) sen var det dags för fix o trix inför kalaset hos Carro. blev en mycket trevlig eftermiddag:) avslutade det hela med en liten drink o sen var det dags för mig att cykla till sofie o johan för finalen i melodifestivalen. vet inte vad jag ska säg- finner inga ord. har det någonsin varit så dåligt? jösses. i år fick alltså tingeling- den ryska versionen- min röst. Usch! men måste ju då tillägga att det var tur att inte Carolina af Ugglas inte gick vidare- say no more!! Tack i alla fall för en trevlig kväll gumsan!

dags o sova nu. o imon blir det jobb från tio till två. göttana gött när pengarna kommer sen. strängt bara att man måste vänta till nästa månad. tycker de skulle införa något system där man kunde få pengarna skattade o klara direkt i handen när man kommer hem, det hade varit prima..
      - som sagt, dags o ladda om, sov gott!

Love


missnöjd..

hade seminariet idag. gick inge bra alls. var en tjej som var ansvarig för hela seminariet. när vi kommer dit visar det sig att hon över huvudtaget inte var politiskt kunnig.. hade inte koll på mycket alls. så nu har jag kommit hem och är mer förvirrad än någonsin. genast kan det inte var så intressant!
ska nog ta o skicka ett litet mejl till mjuken o se om han kan förklara det amerikanska systemet. för just nu snurrar ALLT! så marie, läser du detta kanske du kan se om din man kan ha tid för lite skypeande med mig i helgen;) skulle bli helt överlycklig. och med dig så klart!

har föresten varit en sväng på stan. knas. skulle ju bara köpa lysrör. men blev mer än så. attans! men fin kommer jag o bli hoppas jag;) blev en blå sjal o två vita tröjor. o så fick jag köpt pakitet till Carro, det var ju faktiskt meningen:)

nu ska jag ta i fixelitrixa liiiite sen lunch. haha sisådär en fyra- fem timmar. men måste få i mig något lätt innan middagen, annars svimmar jag nog. sen blir det en sväng om plugg. tjohoo!!

love

ett nytt försök

gör ett nytt försök. men okej, sista får det bli. - för din skulle marie<3, vet ja att det är du som läser;)

snart dags för skolan. idag blir det seminarium, jämförande av politiska system. Ryssland, Englans, USA, Tyskland och Frankrike. har denna veckan försökt trycka in alla dessa system i hjärnan. hur de röstar, hur parlamentet är uppbyggt, hur det väljs. majoritetsval, propotionella val, enmansvalkretsar eller flermansvalskretsar.

ska bittert erkänna en sak.. haha, det ÄR faktiskt ganska intressant, trodde ALDRIG att jag skulle säg det. men Ja, det funkar liksom. förra veckan hade vi svensk politik. o DET var intressant. har ju aldrig varit insatt i det där riktigt, man har ju vetat lite halvt om halvt det inser man ju nu när man har läst det. men så mycket mer det finns. med grunlagar, eu-regler o val o grejor.
  tyvärr har jag inget flow i plugget dock. men kanske kommer nu när jag börjar känna att det blir intressant. ska ha tenta nu den 27 mars i de här politiska systemen plus fler länder som vi går igenom nästa vecka. sen blir det omtenta den 4 april på de politiska teorierna. hoppas verkligen att jag klarar den nu!! men har ju em vecka därimellan som jag får satsa stenhårt på repitition, är framförallt en bok jag behöver läsa ett par gånger till. men ska nog gå fint!

annars. vad händer? hmm inte mycket alltså. läser ju typ 100-150 sidor i mina böcker om dagen. sen är det liksom inte så mkt tid kvar.. men i onsdags var vår klass på kåren o jobbade. var kul, men hade ju inte gjort något om det hade varit mer folk.. haha, lite pinsamt, var fruktansvärt tomt. går inte als bra för kårverksamheten här i Halstad, sägs att vi istället är flitiga studenter på veckan o rockar loss på helgen. är nog så faktiskt!

I morgon är det final i melodifestivalen. för första gången måste jag säg att jag INTE ALLS har koll på läget! väldigt ovanligt. men va sjutton, jag kommer nog överleva detta med. får la ta o lyssna på skivan ett par gånger sedan så jag kommer ikapp mig;) men imon blir det alltså melodifestvalen kväll hos sofie o johan, blir mysigt!
o på dagen blir det kalas hos mattes carro. blir trevligt!
ikväll ska jag istället ta det väldigt lugnt. ska bara sitta hemma dricka lite vin o kolla på så ska det låta:) jag vet, det kanske är lite pensionärsvarning o titta på det. men jag vet inte, tycker let´s dance är lite uttjatat nu. dessutom är det lagom med att det är slut vid nio. behöver komma isäng tidigt. planerar en simtur imorgon på morgonen o faktiskt så MÅSTE jag plugga lite, trots att det är lördag.

Nu ska jag ta o trycka i mig lite frukost o vänta på att klockan blir tio. måste in till stan o köpa lysrör o glimmtändare. har varit bäckmörkt på min toalett i tre veckor nu. kan tycka att det räcker. kan va trevligt med lite riktigt ljus. fast okej, det har faktiskt varit ganska mysigt o sitta o filosofera med sterainljus också....;)


Måste faktiskt säg också att jag kör stenhårt på savage garden. gillar o leta fram de gamla guldkornen:) detta tack vare sofie. <3
tjo o tjim. o som sagt, ett sista försök. haha

Kram

RSS 2.0